Passief woonhuis

Passief woonhuis

Een passief woonhuis is een van de nieuwe manieren van duurzaam wonen. De afgelopen jaren realiseerden we voor een breed scala van onze projecten dergelijke passiefhuizen. Het eerste passiefhuis-appartementencomplex in Nederland wist Bright Building te bouwen in Vroomshoop. Ontdek deze unieke bouwmethode voor duurzaam en zuinig wonen en ervaar optimaal comfort!

De voordelen

Het belangrijkste voordeel van een passief woonhuis is de grote sprong vooruit in wooncomfort. U heeft geen last meer van koudeval en tochtbewegingen waar dan ook in huis. In combinatie met de zeer goede ventilatie is het bijzonder aangenaam vertoeven in een passief woonhuis. Daarnaast is de grote vermindering van uw energieverbruik zeer prettig voor de portemonnee en het milieu en investeert u met het bouwen van een passiefhuis in de waarde van uw vastgoed. Kortom: met het bouwen van een passiefhuis realiseren we een echt droomhuis.

Een passiefhuis als een bewezen manier van bouwen

Nadat Bo Adamson en Wolfgang Feist in 1991 vier rijwoningen bouwden als passief woonhuis en in 1996 het Passiefhuis Instituut (Phi) oprichtten, groeide de methode snel. Wereldwijd zijn er inmiddels 40.000 van dergelijke projecten uitgevoerd. Dit zijn onder andere woningen, kantoren, scholen, zwembaden en appartementsgebouwen. We stellen daarom dat het een bewezen concept is en we passen deze methode graag toe op uw vrijstaande woning.